Nödig. Att vara nödig. Kan skrivas om till: Att vara i nöd. Så nödig är inte motsatsen till onödig, utan mer till att inte vara i nöd. Ordet onöd har jag aldrig hört eller läst. Det om min fundering kring ordet i gårdagens inlägg.

Vintertid! Det bästa med dagen när vintertiden börjar är inte att trädgårdsmöblerna ska ställas tillbaka. Det bästa är att den dagen får jag en extra timma. Jag skulle verkligen behöva den timmen varje dag. På eftermiddagen hade passat mig perfekt. Då skulle jag sova för att det är så härligt att vakna på eftermiddagen och känna att hjärna och kropp är balanserade på nytt. Det går att tänka klart igen. En kopp kaffe, en andra frukost. Det vill jag ha. Tyvärr Rolf, det är omöjligt. Sluta fantisera och tugga i dig verkligheten istället.

Dagens verklighet är att det är kallt ute. Vintertiden avspeglar sig i vädret. Igårkväll när jag promenerade till ICA snöade det. Flingor i luften. Inget som gjorde landskapet vitt men vinterkänsla och det med barn som sprang omkring i halloweendräkter. Utspökade.

Fråga till i morgon. Vad är egentligen halloween?

Är jag tråkig när jag tycker halloween är onödig. Jag vill inte se grannarnas barn i skelettdräkter tiggande godis. Så var det inte när jag var liten. Det argumentet borde det tas mer hänsyn till. Varför göra så nu när det inte gjordes så när jag var liten. Tror inte det funkar på dagens ungdom. Det funkade då inte på mig när jag hörde det från äldre människor när jag var ett litet barn.