Välj en sida

FOTONA.SE DRIVS AV:

ROLF

Varför?
Gillar att skriva. Gillar att fotografera.

Min förhoppning är att skriva mer och att det skall resultera i böcker. Det tar tid. Jag har inte bråttom. Det tar den tid det tar. Allt annat vore orimligt.

Det Hände I Morgon
Jag blev publicerad och fick betalt för novell 1980 i Jules Verne Magasinet. Samma novell publicerades 1982 i antologin Det Hände i Morgon.

Jag googlade mig själv och hittade den på goodreads.com. Jag skäms inte, bara roligt att den ungdomssynden är synlig på internet.

Jag jobbar självklart på att nya skönlitterära alster ska få se dagens ljus.

Stress

18X18 Torsdag

Att jobba mycket behöver i sig inte skapa stress. Avgörande kan vara om vi själva kan ställa villkoren för när och hur mycket. Brist på kontroll i kombination med orimliga krav ställda av oss själva eller av andra är ofta mer stressande eftersom vi inte kan påverka. Det är viktigt att själv kunna påverka sin situation. Och det är mycket viktigt att prioritera tid för återhämtning efter intensiva arbetsinsatser.

Om man inte har tid att utföra sitt jobb eller får uppskattning för det man gör kan allt till slut kännas meningslöst. Ge dig själv beröm för det du klarat av i stället för kritik för det du inte hunnit med.

Hjälp kroppen att återhämta sig. Lev sunt, ät hälsosamt, motionera och ta hand om dig själv och dina vänner. Det stärker självkänslan. Långvarigt sittande är förknippat med ökad risk för depression och stress. Ta en bensträckare och en rörelsepaus varje halvtimme. Glöm inte att sömn är bästa återhämtningen.

Källa: Hjärt-Lungfondens skrift om Stress

Min Blogg

Supinum, Pluskvamperfekt och Perfekt

Många hade i en text gör texten ful, mycket ful. Supinum är i svenskan den verbform som tillsammans med hjälpverbet "ha" bildar perfekt och pluskvamperfekt, till exempel "jag har ropat", "hon hade rest". Ett verb i supinum slutar alltid på bokstaven...

läs mer

Hoverable Dropdown

Move the mouse over the button to open the dropdown menu.

OM FOTONA.SE

FOTONA betyder inte bara fotona,
det är även en akronym:
Fantasier Och Tankar Om Nästan Allt.
SE betyder inte bara Sverige.
SE är även ordet se.

Och framförallt

Skriver Egenmäktigt

Fotografering

MITT NAMN

ROLF är både ett förnamn och ett svenskt efternamn, där användningen som förnamn är den ursprungliga. Mansnamnet Rolf, en kortform av det fornnordiska namnet Rodhulf som är sammansatt av orden hrodr, 'ära' och ulf som betyder 'varg'. Namnet är känt sedan vikingatiden genom Gånge-Rolf som erövrade Normandie år 911 och blev dess första hertig. Förklaringen att det skulle vara en kortform av Rudolf är troligtvis felaktig.

Wikipedia

Kontakt: Rolf@fotona.se