Fotona

Jag väljer foton ur mina arkiv. Detta är inte mitt privata album. Det är foton som jag tagit och tycker är intressanta, så i någon mån lär de ändå spegla mig som person.

Intressant

 

Huvudskälet till nationaldagen är att den då 27-årige Gustav Vasa valdes till kung av Sverige den 6 juni 1523, varpå Kalmarunionen upplöstes och Sverige blev självständigt. Även 1809 och 1974 års regeringsformer, som båda skrevs under den 6 juni, används för att högtidlighålla dagen.

Pagod, buddhistiskt byggnadsverk (tempel), kan vara i form av ett torn.  Animism och Panteism (Albert Einstein skrev att han inte trodde på en personlig gud, utan på Spinozas gud).

Alla pratar om den, nu läser även jag OMGIVEN AV IDIOTER

*****

Systemet som beskrivs i Omgiven av idioter – hur man förstår de som inte går att förstå är DISA-modellen som finns över hela världen.

D står för Dominans, I för Inspiration; S står för Stabilitet och A för Analys. Ett annat uttryck är DISC-profil, men grunden är densamma.

 

 

Bilder lånade från http://thomaserikson.com/

 

 Måleriprojektet

Jag har aldrig varit duktig på att måla eller rita. Men 2018 skall jag måla intuitivt för att se om jag kan få till en utveckling i det jag kreerar. Jag hittade ett billigt ritblock och vattenfärger för barn när jag städade hemma. Det får duga till en början på något som jag inte vet hur det ska sluta. Spännande är det.

Inspiration: Kandinsky, 

 Schack

Jag lärde mig som femåring hur pjäserna får flyttas. Nu vill jag lära mig lite mer. Capablancas lärobok i schack kom ut på svenska 1937. Några år efteråt så blev den boken rekommenderad till min pappa av en bibliotekarie som också lärde honom grunderna i schack.

OM FOTONA.SE

FOTONA betyder inte bara fotona,
det är även en akronym:
Fantasier Och Tankar Om Nästan Allt.
SE betyder inte bara Sverige.
SE är även ordet se.

Fotografering

MITT NAMN

ROLF är både ett förnamn och ett svenskt efternamn, där användningen som förnamn är den ursprungliga. Mansnamnet Rolf, en kortform av det fornnordiska namnet Rodhulf som är sammansatt av orden hrodr, 'ära' och ulf som betyder 'varg'. Namnet är känt sedan vikingatiden genom Gånge-Rolf som erövrade Normandie år 911 och blev dess första hertig. Förklaringen att det skulle vara en kortform av Rudolf är troligtvis felaktig.

Wikipedia

Kontakt: rolf.kallstrom@gmail.com